Om Mig

Jeg hedder Anaïs Drouhait og er 29 år gammel. Jeg kommer fra Belgien og Den Dominikanske Republik. For 7 år siden flyttede jeg til Danmark. I dag driver jeg to caféer; Anaïs Kulturcafé i Farum Kulturhus, og Anaïs Idrætscafé i Farum Svømmehal.

Madlavning har altid være en stor passion for mig. Min mormor lærte mig, hvordan man laver de perfekte dominikanske ris-og kødgryder. Jeg har også lavet meget mad med klassiske dominikanske råvarer som madbananer, kassava og selvfølgelig ris og bønner. Min multikulturelle baggrund gør, at jeg er god til at arbejde med mange forskellige slags ingredienser og smagssammensætninger, ligesom jeg er komfortabel i arbejdet med det franske køkken.

Da jeg var 18 år, fik jeg job som køkkenassistent i en lille økologisk restaurant i Belgien, mens jeg læste kommunikation. Herefter tog min passion for madlavning rigtig fart, og jeg lærte mig de mere klassiske metoder og teknikker i madlavning.

Mig hos Mamma Jamma i 2017

Da jeg flyttede til Danmark, arbejdede jeg som kok og køkkenchef hos bl.a. Mamma Jamma i Haderslev og Café Klimt i København. Det var også her, jeg lærte det danske køkken at kende. Som tiden gik, lærte jeg at lave klassiske retter som stjerneskud, kartoffelmad, rabarbertrifli og rødgrød. Jeg er stolt af min internationale tilgang til mad, og jeg bliver ved med at udvikle mig gastronomisk.

I alle de restauranter jeg har arbejdet, har vi altid lavet mad helt fra bunden. Jeg elsker at sylte grøntsager, bage friske kager, selv marinere kødet og lave alle saucer og marinader med friske ingredienser og smage til, så det bliver præcis, som jeg synes, det er allerbedst.

I august 2020 åbnede jeg min ny café Anaïs Idrætscafé i Farum Svømmehallen. Her tilbyder jeg sunde snacks og gode varme retter, som enten kan spises på caféen eller tages med hjem.

I august 2021 overtog jeg caféen i Farum Kulturhus, som hedder nu Anaïs Kulturcafé. Her tilbyder jeg en godt udvalg af lette frokostretter, hjemmebagte kager og surdejsboller samt selvfølgelig kaffe, saft, øl og vin. Om lørdagen serverer jeg brunch fra kl. 10-14 og hver tirsdag kl. 18, er der fællesspisning med en dejlig hjemmelavet varm ret.

Økologi er meget vigtig for mig og begge mine caféer har det økologiske spisemærke fra Fødevarstyrelsen.

da_DK